dissabte, 8 de setembre del 2007

La Font dels Horts

La font dels Horts, prop de la Covassa, regava els Horts de la Font, de la Torre de Fontaubella, sota la Mola. La font és activa, tot i l'abandonament dels horts, i la destrossa que fan el senglar de la surgència. És urgent arranjar una font que era important.

La Font del Vaquer

Sota el perdut Mas del Vaquer, i mirant al Ramer, hi havia un uns marges, la font del Vaquer. L'indret està totalment perdut, embardissat, emboscat. Enmig d'una vegetació que ho cobreix tot, les parets de la bassa recorden la font. S'intueix la rasa que aconduïa l'aigua i l'indret d'on podia surgir. Algun exemplar de jonc recorda que allí hi ha, o hi hagut, aigua.

Font de la Plana


Al capdamunt del cingle del Tortó, camí de Capçanes a Llaberia discorre per l'altiplà de la Serra de Llaberia, en l'indret anomenat la Plana. Entre el camí i el cingle que ha excavat el barranc del Tortó, es troba aquesta perduda font, solament transitada per senglars. L'aigua mulla el terreny i els sengars s'hi revolquen. La font, es perd entre la vegetació que creix pels voltants.